Estetik Dolgu Uygulaması Nedir?
Ciltte zamanla meydana gelen kırışıklıkların veya çökmelerin giderilmesi için kullanılan yöntemlerden biridir. Günümüzde bu amaçla en sık hyaluronik asit içeren dolgular kullanılmaktadır. Dolgu maddesi derinin çeşitli katmanlarına enjekte edilerek mevcut kırışıklık veya çökük görüntü düzeltilmektedir. Ayrıca bu uygulama ile dudak bölgesine de hacim verilebilmektedir. Bu amaçla kullanılan dolgular kalıcı olmayıp etkilerini sürdürmesi için tekrar tekrar yapılması gerekmektedir.
Kimlere dudak dolgusu yapılmaz?
Dolgu maddesinin bilinen herhangi bir yan etkisi olmamasına rağmen, gebelerde ve emziren annelerde dolgu uygulaması önerilmemektedir.
Dudak dolgusu geçici mi?
Dudak dolgusu olarak dudaklarda hacimlendirme, şekillendirme ve biçimlendirme amacıyla dolgu malzemesi olarak kullanılan hyalüronik asit kalıcı değildir.
Dudak dolgusu sonrası neler olur?
Dudak dolgu uygulamasından sonra en az 2 saat süreyle herhangi bir şey yemek ve içmek yasaktır, ruj sürülmemelidir. Dudak dolgu işleminden sonra kısa süreli şişlik oluşabilir, iğne giriş yerlerinde morarma meydana gelebilir. 2-3 gün içinde bu etkiler azalır.
Burun dolgusu kalıcı olur mu?
Burun dolgusunun kullanılan dolgu türü, miktarı ve kişinin biyolojik süreçlerine bağlı olarak dolgunun kalıcılık süresi 12-18 ay arasında değişmektedir. Dolgu eridikten yani etkisi geçtikten sonra dilenirse tekrarlayan uygulamalar ile elde edilen sonuç devam ettirilir.
Botoks sizi gençleştirir mi?
Hayır, botoks ile gençleşemezsiniz. Botoks yüzünüzdeki mimik kaslarımızın tekrarlayan şekilde çalışması sonucu oluşan kırışıklıkları azaltır. Böylece daha genç ve dinamik bir görünüm sağlar
Botoksun etkisi ne kadar sürer?
Botoksun etkisi 3-4 gün içinde başlar, maksimum etkinliği ise 4-8. haftalarda hissedilir. Botoksun etkinlik süresi 4 -6 ay olmakla birlikte çok aktif çalışmayan kas gruplarında ve tekrarlayan botoks injeksiyonlarında etki 9 aya kadar uzayabilir.
Botoks Yapılışı ne kadar sürer?
Ortalama 5-10 dakika süren, çok ince bir iğne kullanıldığı için ağrıya neden olmayan, anestezi gerektirmeyen bir uygulamadır.